Dat is heel simpel: tegenwoordig kan iedereen een cybercrimineel worden. Ook zonder technische kennis komt u al een heel eind. Tegen een kleine vergoeding is het namelijk allemaal te koop. Het gevolg is dat het uitvoeren van een cyberaanval voor een steeds grotere groep mogelijk is én er zo ook meer slachtoffers vallen. Grijp uw kans!
Nu even serieus. Wat weet u van de cybercrimineel en hoe denkt u over uw eigen beveiliging? Is alles op orde en wat zijn de risico’s en de gevolgen? In dit blog vertellen wij u meer over de cybercrimineel en zetten wij u weer op scherp, want cybercriminaliteit is helaas serieus aan de orde van de dag.
De cybercrimineel wil maar al te graag uw kostbare gegevens verkrijgen of zelfs toegang tot uw kapitaal. Per maand worden ruim 500 nieuwe kwetsbaarheden gevonden in de soft- en hardware. En wist u dat 85% van de aanvallen eenvoudig te voorkomen zijn? Wij schreven al eerder blogs over het herkennen van phising e-mails en de gevaren van cybercrime in 2017. Cybercriminaliteit is helaas aan de orde van de dag. Daarom kunnen we het hier niet vaak genoeg over hebben én het belang van een goede beveiliging benadrukken.
Bijna iedereen werkt met een computer en het internet. Daardoor bent u kwetsbaar. De kans op cybercriminaliteit neemt toe, maar wat zijn dan precies de gevolgen? Deze zijn namelijk niet alleen voor u, maar zeker ook voor uw klanten. En soms is de schade veel groter dan u denkt. Reken maar eens uit: wat zijn de kosten als uw bedrijf een halve dag niet kan draaien? Soms heeft u recht op een vergoeding van de verzekering. Hiervan kunt u het kantoor van een goede kop koffie voorzien, maar vaak niet het geleden verlies mee dekken. Wees de cybercrimineel daarom voor door uw beveiliging op orde te hebben.
De komende weken vertellen wij u meer over cybercriminaliteit en hoe u uw bedrijf goed beschermt. Heeft u ondertussen vragen over cybercriminaliteit of behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag.